Tesla загрожує штраф у 132 мільйони доларів

Tesla загрожує штраф у 132 мільйони доларів

11 липня 2023
0

Декілька років назад відомство NHTSA, що відповідає в США за безпеку дорожнього руху, ініціювало розслідування щодо випадків з наїздом електромобілів Tesla, які керувалися автоматикою, на автомобілі екстрених служб, що стоять в межах смуги руху, із включеними проблисковими маячками в темний час доби. Зараз регулятори запитують у Tesla додаткові дані щодо цих інцидентів, і якщо компанія відмовиться їх надати, це загрожує їй штрафами по $26 315 за кожен день прострочення.

Як зазначається в офіційному запиті NHTSA, сукупна сума штрафу не перевищить $131 564 183, навіть якщо Tesla сильно затягне з наданням інформації - формально така сума відповідає 5000 днів прострочення для одного випадку, хоча за наявності множинних інцидентів термін пропорційно скорочується.

Слідчі хочуть отримати від Tesla інформацію про версію програмного та апаратного забезпечення, встановленого на кожній із проданих з 2014 по 2023 роки машин цієї марки, що брали участь у програмі бета-тестування FSD. Регулятори також хочуть знати точну дату включення кожної машини до цієї програми.

На даний момент NHTSA має в своєму розпорядженні інформацію про 21 відомий випадок зіткнень електромобілів Tesla з активованими системами допомоги водію, які призвели до летального результату. Відомство також розглядає звернення одного зі спеціалістів у галузі безпеки дорожнього руху, в якому він закликає агентство відновити розслідування щодо інцидентів з ненавмисним прискоренням електромобілів Tesla, яке здатне призвести до зіткнення з іншими учасниками дорожнього руху або наїзду на перешкоди.

Джерело: 3DNews
Фото: CNBC

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація