TIER Mobility оснастила електричні скутери акустичною системою оповіщення

TIER Mobility оснастила електричні скутери акустичною системою оповіщення

24 серпня 2023
0

Компанія TIER Mobility оголосила про перший публічний пілотний проект свого універсального звуку для електричного скутера. В результаті 18 місяців досліджень і розробок була створена акустична система оповіщення транспортних засобів (AVAS), що дозволяє пішоходам, особливо з порушенням зору, судити про відстань і швидкість електросамокатів, що проїжджають поблизу, тільки по звуку.

З 16 серпня до 8 вересня 2023 року електричні скутери TIER, оснащені обчислювальним модулем Parrot, будуть видавати звуковий сигнал під час поїздки клієнтів. Це перший випадок, коли звук використовуватиметься на електронних скутерах, які представники громадськості зможуть орендувати у рамках регулярного обслуговування TIER.

Раніше у 2023 році низка звуків для електричних скутерів була протестована на вулицях Лондона. На основі відгуків волонтерів та подальшого аналізу було визначено остаточну «мелодію», використану в пілотному проекті.

Розробка універсального звуку фінансувалася TIER і розроблялася спільно з Anderson Acoustics, яка допомагала з акустичними сигналами для міських автобусів компанії Transport for London (TfL).

Компанія TIER надала TfL безкоштовну ліцензію на універсальний звук, що дозволяє використовувати його будь-якому оператору електричних скутерів на другому етапі випробування. Це також допоможе TfL продовжити тестування того, як додавання звуку на електросамокати може підвищити безпеку пішоходів.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація