Toyota анонсувала хот-хетч GR Yaris з автоматичною коробкою передач

Toyota анонсувала хот-хетч GR Yaris з автоматичною коробкою передач

26 грудня 2023
0

Майбутній Токійський автосалон, який пройде 12-14 січня 2024 року, стане місцем прем'єри Toyota GR Yaris із автоматичною коробкою передач. Товарна назва моделі - GR Yaris RZ-H. Наразі компанія випускає хот-хетч тільки з шестиступінчатою «механікою».

Двухпедальний GR Yaris укомплектують новою восьмиступінчастою коробкою передач, що зараз розробляється. Як кажуть у Toyota, GR-DAT або «Пряма автоматична трансмісія» усуне розрив між цікавою, але складною в освоєнні механічною коробкою передач та простою у використанні, але не точною автоматичною.

Новою коробкою вже оснастили прототип гоночного GR Yaris, який голова Toyota Motor Corporation Акіо Тойода назвав «змінником правил гри». З його слів, нова коробка допомогла йому заощадити достатньо часу на колах, щоб він міг йти в ногу із професійними водіями. Зокрема, Хіроакі Ісіура, якому також надали можливість протестувати нову технологію.

Окрім Toyota GR Yaris RZ-H компанія розробляє два лімітовані видання: Ogier Edition та Rovenpara Edition. Вони присвячені недавньому успіху Toyota у чемпіонаті світу з ралі та названі на честь ралійних гонщиків, які брали участь у їх розробці. Презентація спеціальних моделей відбудеться перед ралі Монте-Карло 2024 року, яке пройде з 24 по 28 січня. Тираж Ogier Edition та Rovenpara Edition обмежений 100 одиницями.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація