Toyota готує хардкорне купе GRMN86

Toyota готує хардкорне купе GRMN86

05 грудня 2022
0

Toyota готує хардкорне купе GRMN86 - «трекову» версію GR86 з полегшеними деталями. Австралійське видання Drive з посиланням на японських колег із Magazine X стверджує, що новинка розробляється силами підрозділу Toyota Gazoo Racing як модель 2024 року. У списку очікуваних нововведень - переналаштована підвіска, ексклюзивні легкосплавні диски, інше калібрування кермового механізму та оригінальний карбоновий обвіс зі значним заднім антикрилом.

Актуальне покоління Toyota GR86 випускається більше року, тому розробка більш драйверської модифікації до середини життєвого циклу очікувана. До того ж нещодавно представлений хот-хетч Yaris GRMN шанувальники Toyota зустріли з натхненням.

Головна інтрига - віддача двигуна на Toyota GRMN86. Опозитний атмосферний 2,4-літровий агрегат Subaru на звичайних купе видає 235 кінських сил, і його суттєве форсування навряд чи можливе без додавання наддуву. Не виключено, що для спецверсії Toyota замінить силовий агрегат або придумає ще щось.

У інженерів Toyota ще є час для доведення спорткара, а фотошпигуни напевно спіймають купе з нестандартним обвісом під час дорожніх тестів. Поставок клієнтських GRMN86 до 2024 року можна не чекати.

Джерело: Drive

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація