Toyota GR86 та Subaru BRZ йдуть з Європи

Toyota GR86 та Subaru BRZ йдуть з Європи

08 лютого 2024
0

Здійснився страшний сон шанувальників Toyota GR86 та Subaru BRZ - 2024 стане останнім роком продажів цих моделей на європейському ринку. І причина не посилення екологічних норм. Toyota GR86 та Subaru BRZ стали жертвою нового закону про безпеку - «Загальні правила безпеки 2» (GSR2).

Перший етап введення його в дію розпочався 6 липня 2022 року, коли Євросоюз перестав надавати схвалення автомобілям, які не відповідають стандарту. З липня 2024 року ці правила поширюватимуться на всі нові транспортні засоби, включаючи легкові автомобілі, фургони, вантажівки та автобуси.

GSR2 - це «величезний список із приблизно 100 правил, залежно від категорії транспортного засобу». Причому близько 20-25 із цих пунктів нові. Зокрема, з липня цього року обов'язковим стане реєстратор подій або «чорна скринька». Він повинен записувати 5 секунд до зіткнення та 0,3 секунди після удару, аналізуючи при цьому швидкість автомобіля, гальмування, положення та роботу систем безпеки. Також система має активувати функцію екстреного виклику eCall обов'язкову у ЄС з квітня 2018 року.

Крім того, GSR2 вимагає наявності цілої низки систем безпеки, від допомоги в утриманні смуги руху та системи контролю тиску в шинах до попередження про сонливість водія. До липня 2029 року список «обов'язкових» поповнять покращене захисне скло, вдосконалене попередження про відволікання уваги водія, більш довговічні шини та «покращений прямий огляд, що дозволяє краще бачити велосипедистів та пішоходів».

Все це вимагатиме встановлення нового обладнання та програмного забезпечення, що спричинить збільшення вартості автомобілів. У Toyota Motor вважають, що інтеграція передових технологій безпеки може зробити моделі її брендів надто дорогими. Як стверджується, модифікація спортивного купе Toyota GR86/Subaru BRZ «згубно позначиться на динамічному характері автомобіля» і це вже не буде автомобіль, який «всі знають та люблять». Для відповідності новому законодавству про безпеку, його доведеться повністю перепроєктувати.

Стандарт GSR2 не дозволить Toyota та Subaru не тільки приймати замовлення нових клієнтів на GR86 та BRZ, але й продавати наявні запаси. То ж бажаючим придбати японську спортивну «дводверку» варто поспішити. Часу залишилося тільки до кінця року.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація