Toyota і Pony.ai планують серійне виробництво роботаксі в Китаї

Toyota і Pony.ai планують серійне виробництво роботаксі в Китаї

06 серпня 2023
0

Японський автовиробник Toyota спільно з партнером - Pony.ai - планують серійне серійне виробництво роботаксі в Китаї, створивши в цьому році підприємство, яке вироблятиме авто, що використовують технологію автономного водіння від стартапу. Про це пише Reuters.

Дві компанії та GAC-Toyota, спільне підприємство японського автовиробника та китайської державної компанії Guangzhou Automobile Group, разом інвестують понад 1 мільярд юанів (140 мільйонів доларів США).

«Це не тільки важливий крок для Toyota у здійсненні «спадкоємності та еволюції в китайському стилі», але й новий етап у нашій діловій співпраці з Pony.ai», - заявив гендиректор Toyota в Китаї Тацуро Уеда.

Toyota інвестувала сотні мільйонів доларів у Pony.ai з моменту, коли компанії вперше об'єдналися у 2019 році.

«Китай є лідером у розробці безпілотних автомобілів, і Pony.ai запустив послуги роботаксі в Пекіні, Шанхаї, Шеньчжені та Гуанчжоу. Компанія також має офіси в Сполучених Штатах.

Автовиробники за межами Китаю, однак, відступили від амбітних графіків розгортання, прогнозованих кілька років тому, на тлі регуляторних перешкод.

Минулого місяця Toyota заявила, що планує прискорити місцевий дизайн і розробку «розумних кабін», які відповідають потребам китайського ринку, що є частиною широкого повороту до електромобілів, оскільки вона прагне наздогнати все більш агресивних місцевих конкурентів», - пише агентство.

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація