Toyota інвестує 1,3 млрд доларів у виробництво повністю електричного позашляховика в США

Toyota інвестує 1,3 млрд доларів у виробництво повністю електричного позашляховика в США

07 лютого 2024
0

Японський автовиробник Toyota Motor збільшує вкладення у свій завод у США на суму 1,3 млрд доларів, готуючись до початку виробництва повністю електричного позашляховика з трьома рядами сидінь наступного року. Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Компанія планує розширити свої інвестиції, призначені для першого електромобіля, виробленого в США, а також для інших моделей. Зокрема, вкладення включають оновлення конвеєра для складання акумуляторних батарей на заводі. Елементи для цих блоків будуть поставлятися з нового заводу Toyota в Північній Кароліні.

Toyota приймає більш обережний підхід до впровадження повністю електричних транспортних засобів порівняно з деякими конкурентами, такими як Volkswagen і General Motors. Її зусилля в галузі електрифікації в основному фокусуються на гібридних моделях. Наразі компанія пропонує два електромобілі в США - bZ4X і Lexus RZ 450e, обидва вироблені в Японії.

Додаткові інвестиції в США приходять у період підйому Toyota, який підвищив прогноз річного прибутку і продемонстрував значне зростання в останньому кварталі. Інвестиції також підіймають загальні витрати на заводі в Джорджтауні, штат Кентуккі, майже до 10 мільярдів доларів. Цей завод є найстарішим автомобілебудівним підприємством Toyota в США і займає близько 9?400 робітників.

Джерело: NV.UA

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація