Toyota оцінила витрати від припинення виробництва в РФ у 650 мільйонів доларів

Toyota оцінила витрати від припинення виробництва в РФ у 650 мільйонів доларів

01 листопада 2022
0

Японський автовиробник Toyota зберіг свій річний прогноз річного прибутку без змін, оскільки більш слабка єна компенсує перебої в ланцюжку поставок. Компанія оцінила витрати, пов'язані з припиненням випуску автомобілів у РФ, у 97 млрд єн (понад $650 млн). Про це пише AFP із посиланням на фінансову звітність компанії.

Так, найбільший у світі автовиробник заявив, що тепер очікує продати на пів мільйона менше автомобілів в поточному фінансовому році через глобальний дефіцит мікросхем та інші проблеми.

«Як і раніше, важко передбачити майбутнє через такі ризики, як закупівля напівпровідників. Тому ми вирішили переглянути наш річний план виробництва до 9,2 млн одиниць», - йдеться в повідомленні компанії.

Компанія заявила, що більш високі матеріальні витрати знизили її прибуток в Північній Америці в першому півріччі, в той час як на бізнес в Європі вплинуло її рішення вийти з Росії.

Toyota оголосила у вересні про своє рішення припинити виробництво в Росії, пославшись на проблеми в ланцюжку поставок.

Російський підрозділ автовиробника ТОВ «Тойота Мотор» повідомив про повне припинення виробництва в Петербурзі наприкінці вересня.

Компанія уточнювала, що з моменту припинення випуску автомобілів на початку березня зберігала повний штат співробітників, який на кінець вересня становив 2,35 тис осіб.

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація