Toyota оновила гоночну GR Supra

Toyota оновила гоночну GR Supra

30 жовтня 2022
0

Компанія Toyota представила покращений варіант гоночної GR Supra. Купе GR Supra GT4 Evo отримало нові амортизатори KW, перекалібровану АБС та посилені гальма. Виросла потужність рядної трилітрової «шістки»: правда, Toyota вказує тільки момент, який тепер досягає 660 Нм замість 650 на звичайній GR Supra GT4. Коштує дводверка 186 тисяч євро.

Починаючи з дебютного сезону 2020 року в міжнародних та національних чемпіонатах класу GT4 взяли участь понад півсотні GR Supra GT4. Машина виявилася такою популярною, що навесні 2022-го Toyota випустила спецверсію GR Supra GT4 50 Edition, присвячену продажу 50-ї дводверки. Коштувало купе ті ж 175 000 євро, але відрізнялося оснащенням та тиражем - всього шість екземплярів.

І ось тепер, зібравши достатньо відгуків від приватних команд, Toyota побудувала покращену GR Supra GT4 Evo. Зовні вона практично не відрізняється від попередника. Основні області доробок - це рух, шасі та гальма. Машину можна буде купити у зборі за 186 000 євро або замовити необхідні деталі у вигляді кит-комплекту для самостійної установки на старі GR Supra GT4.

Поліпшити їздові характеристики купе допомогли нові регульовані стійки KW та стабілізатор поперечної стійкості. Заодно було перекалібровано АБС і посилено гальма. Рядна «шістка» 3.0 (BMW B58B30C) з одним двопотоковим турбокомпресором отримала більш ефективну систему охолодження. Потужність агрегату стала вищою, але не уточнюється наскільки, а максимальний момент виріс з 650 до 660 Нм.

У стандартне оснащення GR Supra GT4 Evo входять випускна система Akrapovic, обвіс з біокомпозиту, 120-літровий паливний бак, а також омологований FIA каркас безпеки. За додаткову плату запропоновано камеру заднього виду, датчики ходів підвіски та тиску в шинах, плюс систему подачі води та набір компонентів для марафонських гонок.

Джерело: Toyota

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація