Toyota перевела пікап Hilux на електротягу

Toyota перевела пікап Hilux на електротягу

18 грудня 2022
0

Компанія Toyota побудувала електричний пікап Hilux, але параметри силової установки не назвала. При цьому президент Toyota Акіо Тойода ще раз нагадав, що електромобілі - не єдиний шлях до зниження шкідливих викидів.

Компанія Toyota відзначила 60-річчя тайського підрозділу та на заході на честь ювілею представила дві новинки. Обидві мають статус концепту і в їхній розробці взяли участь фахівці Toyota Motor Thailand. Утилітарна вантажівка IMV 0, наприклад, адресована приватним підприємцям. Ідея тут така сама, як у модульних меблів IKEA: покупці зможуть конструювати машину під себе, вибираючи потрібні блоки з доступного переліку.

А ось прототип Hilux Revo BEV універсальніший. По суті, це електричний аналог звичайного пікапа, але подробиць про його силову установку Toyota поки не наводить. До речі, це один з вкладів компанії в загальну справу щодо досягнення вуглецевої нейтральності, хоча зациклення на одних лише електромобілях президент Toyota Акіо Тойода не схвалює. Він вважає, що до масового переходу на електротягу має бути готове не лише суспільство, а й інфраструктура, тому пропонує звернути увагу на інші технології. Наприклад, водень.

У модельному ряду Toyota вже є седан Mirai на паливних елементах, а нещодавно компанія розповіла, що працює над водневим Hilux. Грант на цей проєкт японці отримали від британського Центру передових двигунів – некомерційної організації, яка фінансує розробку силових установок з низьким рівнем викидів вуглекислоти Toyota Motor Europe зобов'язується вже у 2023 році подати перші екземпляри Toyota Hilux із водневим двигуном.

Джерело: Мотор

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація