Toyota побила новий рекорд з продажів

Toyota побила новий рекорд з продажів

31 березня 2023
0

Представники найбільшого японського концерну Toyota заявили про те, що глобальні продажі досягли рекорду за лютий місяць 2023 року - повідомило міжнародне агентство Reuters. Автовиробнику вдалося вирішити проблему з нестачею чіпів, що дозволило випустити та продати максимальну для концерну кількість автомобілів.

У лютому 2023 року дилери у світі реалізували 773,2 тисяч автомобілів Toyota, або на 10,3% більше, ніж роком раніше. Більше того, продаж виявився рекордним для останнього місяця зими за всю історію автовиробника. Водночас виробництво зросло на 2% до 755 тисяч автомобілів. Сумарно ж, Toyota та її дочірні компанії Daihatsu та Hino реалізували у лютому 856,3 тисячі автомобілів або на 10,5% більше, ніж у лютому 2022 року.

На фоні ослаблення дефіциту напівпровідників зросли продажі Toyota і Японії. У лютому дилери реалізували в 1,5 рази більше автомобілів (53,2%), ніж роком раніше. За місяць продали 155,8 тисяч машин.

Втім у Toyoya зазначили, що нестача запчастин продовжує залишатися проблемою. Під час пандемії концерну вдалося досягти кращих результатів, ніж більшості виробників автомобілів, втім, але попри це, у 2022 році концерн неодноразово скорочував місячні показники виробництва.

Торік Toyota разом із підрозділами Daihatsu та Hino третій рік поспіль посіли перше місце з продажу автомобілів у світі, реалізувавши 10,48 млн машин. Зазначимо, що Toyota продавала найбільшу кількість автомобілів третій рік поспіль.

Джерело: delo.ua

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація