Toyota покаже водневі павербанки для зарядки електрокарів

Toyota покаже водневі павербанки для зарядки електрокарів

09 жовтня 2024
5

На спеціальному заході в Японії, який відбудеться наприкінці цього місяця, Toyota має намір показати портативні водневі картриджі. Їх можна буде використовувати для зарядки електромобілів і різних побутових приладів.

Ці водневі контейнери можна використовувати як гігантські батарейки. Їм під силу зарядити не тільки побутові електричні прилади, а й електромобілі в разі потреби. Який саме запас ходу вони можуть забезпечити в Toyota не назвали, але заявили, що заміна такого пауербанка потребує кілька хвилин. Тож завжди можна продовжити пробіг свого електромобіля ще, головне мати потрібний запас цих портативних картриджів.

У компанії зазначили, що водневі картриджі матимуть і низку інших застосувань. Наприклад таких, як живлення портативних печей для приготування їжі. Для цього Toyota об'єднала зусилля з компанією Rinnai Corporation і розробила плиту, що працює на водні.

Ще на заході Toyota покаже «систему зберігання енергії Sweep». Вона використовує батареї, які відслужили свій термін і вилучені з електромобілів. Їм продовжують життя і використовують повторно, як стабілізатори енергії, поєднуючи з сонячними панелями та іншими поновлюваними системами генерації енергії. Більше інформації стане відомо після показу новинок.

Джерело: Авто Центр
Фото: Toyota

Обговорення новини

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація
No Mercy  

Щоб подовжити запас ходу автомобіля, можна взяти з собою одну, або декілька каністр бензину і не їбати собі мозги, винаходячи велосипед.

-7ВІДПОВІСТИ  
Oleg_H  

No Mercy, Щоб продовжити запас ходу коня, достатньо взяти достатньо сіна на віз "і не їбати собі мозги, винаходячи велосипед"

+3-1ВІДПОВІСТИ  
No Mercy  

Oleg_H, ДВЗ це найоптимальніший варіант на сьогоднішній день і по ціні, і по зручності. Це факт. Хуйовенька маніпуляція. Хоча, якщо тобі подається їздити на конях, справа твоя.

-6ВІДПОВІСТИ  
Показати ще 1
Oleg_H  

Запаси нафти не безкінечні. На відміну від сонця, вітру, атомна, гідро і т.д.
І треба розвивати альтернативні технології. І починати розвивати вже, за рік-два акуми і технології не розвинеш до потрібного рівня. На це потрібні десятиліття.
А не закінчилась нафта, всі сіли і думають як то їхати далі і на чому.
А все розвивається хто б там щл не говорив. В 2008-му році вартість акумів була біля 1200 дол за кВт. На сьогодні шось в районі 120, до 2026 року прогнозують на рівні 70-80

https://tsn.ua/ru/auto/news/kak-menyalas-stoimost-akkumulyatornoy-batarei-dlya-elektrokarov-za-poslednie-13-let-grafik-1883428.html

+4ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація