Toyota працює над електромобілем з запасом ходу у 1200 км

Toyota працює над електромобілем з запасом ходу у 1200 км

13 січня 2024
1

Toyota підтвердила свої плани у майбутньому випустити електромобіль на твердотільних батареях з 10-хвилинною швидкою зарядкою та запасом ходу до 1200 км за циклом WLTP.

Toyota вже кілька років дражнить публіку технологію твердотільних акумуляторів для електромобілів. У жовтні Toyota і японський нафтовий гігант Idemitsu Kosan оголосили, що будуть розробляти і виготовляти твердотільні акумулятори для електромобілів. Очікується, що поставки батарей почнуться в 2027 році.

Вікрам Гулаті, керівник Toyota Kirloskar Motor, підтвердив плани на інвестиційному саміті в Індії.

«Через пару років ми випустимо наші електромобілі з твердотільними акумуляторами. Вони дозволять створити транспортний засіб, який заряджатиметься за 10 хвилин, даючи запас ходу 1200 км», - сказав Гулаті.

За його словами, Індія прагне стати глобальною силою в переході на електромобілі, і Toyota планує зайняти у цьому процесі провідну роль. Електромобілі становили близько 2% від загального обсягу продажів автомобілів в Індії минулого року, але країна прагне досягти 30% до 2030 року. За словами міністра дорожнього транспорту Індії, річний продаж електромобілів може досягти 10 мільйонів до кінця десятиліття.

До 2030 року Toyota планує продати близько 3,5 мільйони електромобілів, або близько третини світових продажів. У компанії також планують випустити десять нових електричних моделей, намагаючись наздогнати Tesla та BYD.

Джерело: Autogeek

Обговорення новини

Andriy86  

Для індусів потрібні електрички зі вбудованим електрошокером у сидіння водія, щоб при кожному натисканні на клаксон, отримував розряд. Може хоч тоді там буде тиша на дорогах.

+2-8ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація