Toyota припиняє продаж двох моделей через дизельний скандал

Toyota припиняє продаж двох моделей через дизельний скандал

23 серпня 2022
0

Компанія Toyota зупинила продаж двох малотоннажних вантажівок, оснащених моторами дочірньої Hino Motors. Причиною став дизельний скандал - Hino звинувачують у шахрайстві з вимірами шкідливих викидів. Поглиблене розслідування показало, що Hino підробляла дані протягом майже двох десятків років, хоча спочатку йшлося про вантажівки, продані на внутрішньому ринку з 2016 року.

На ринку Японії якийсь час будуть недоступні для покупки малотоннажні вантажівки Toyota Dyna та Toyoace, оснащені 4-літровим дизельним двигуном Hino. З'ясувалося, що близько 19 тисяч машин, проданих з 2019 року, не пройшли достатньо випробувань за встановленою методикою, і дані про вихлоп двигуна не відповідають реальним показникам.

Проте, відкликанню автомобілі не підлягають, оскільки все не порушують встановлені в Японії граничні норми вмісту шкідливих речовин у вихлопних газах, повідомляє Reuters з посиланням на представників Hino.

Hino викрили в обмані у березні 2022 року. Тоді компанія зізналася у фальсифікації даних для сертифікації з 2016 року: проблема торкнулася принаймні 115 тисяч вантажівок, проданих за цей час. Повідомлялося, що двигуни випробовували просто на заводі, поступово змінюючи деталі вихлопної системи до досягнення потрібного результату.

Скандал привернув увагу до Toyota, яка й без того переживає не найкращі часи. Автогіганта, який володіє 50,1% акцій Hino, звинувачують у недостатньому контролі дій «дочки». Hino увійшла до складу Toyota у 2001 році, й з того часу більшість топменеджерів виробника були вихідцями з материнської компанії.

Джерело: Reuters

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація