Toyota RAV4 проїхала майже 2000 км на електротязі

Toyota RAV4 проїхала майже 2000 км на електротязі

30 травня 2023
1

Стартап Electreon, який працює над технологією електрифікованої дороги, що дозволяє заряджати машини під час руху, провів перші випробування. Вони виявилися дуже вдалими.

У якості випробувального зразка фахівці взяли Toyota RAV4 PREV з батареєю на 18 кВтг. Протягом 100 годин він їздив замкненим колом спеціально обладнаної дороги. За цей час RAV4 зміг проїхати в чисто електричному режимі 1207,05 миль (1924,56 км), тим самим встановивши світовий рекорд найтривалішої поїздки на електриці без підзарядки.

У Electreon зазначили, що за 100 годин їзди кросоверу було передано 241,69 кВтг електроенергії. Також у компанії заявили, що вибір на Toyota RAV4 PREV із батареєю на 18 кВтг був зроблений не випадково. Справа в тому, що основною перевагою таких доріг є зниження вимог до розміру акумулятора. Тобто навіть автомобіль зі скромним запасом ходу може проїжджати великі відстані автомагістралями, оснащеними зарядною технологією.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

No Mercy  

Цікава вартість таких доріг і вартість проїзду по них. Враховуючи вартість зарядки на звичайних швидкісних зарядках, яка дорожча, ніж заправитися газом, тут буде співставлення з вартістю бензину.

+1-6ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація