Toyota розробила крісло, яке заміняє фізичні вправи для водія

Toyota розробила крісло, яке заміняє фізичні вправи для водія

16 липня 2024
0

Компанія Toyota розробила водійське крісло, яке змушує водія виконувати ледве помітні фізичні вправи під час руху. Зазначається, що сидіння має три опори. Одна зі стійок коротша за дві інші, тому все сидіння трохи нахиляється під час використання. Три опори постійно обертаються, змінюючи напрямок нахилу.

У Toyota кажуть, що нахил «ледь помітний», і для обертання на 360 градусів сидінню потрібно більше хвилини.

«Оскільки люди мають вроджені «постуральні рефлекси», які підсвідомо підтримують позу тіла, таз рухається природним шляхом, а голова залишається нерухомою. По суті, ваші м'язи то напружуються, то розслабляються, навіть якщо ви сидите», - зазначили у Toyota.

За словами розробників, цей процес трохи схожий на використання м'яча для балансу під час фітнесу. У компанії не приховують, що водій та пасажири можуть відчути легку втому після 20-30 хвилин використання нової розробки.

Повідомляється, що сидіння задіює «внутрішні м'язи не тільки в області тазу, але й по всьому тілу, що повинно поліпшити координацію м'язів і забезпечити фізичну активність без важких навантажень».

Крім того, оскільки сидіння постійно рухається, важко залишатися в фіксованому положенні. Компанія каже, що це може допомогти зменшити біль у спині. Але наразі розробка є виключно у статусі концепту. І піде вона у серію, поки точно невідомо.

Джерело: Autogeek
Фото: Toyota Times

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація