Toyota та Lexus запустять нові моделі на базі Highlander

Toyota та Lexus запустять нові моделі на базі Highlander

07 травня 2022
0

Toyota має намір запустити в США продаж двох нових моделей, Grand Highlander і Lexus TX. За основу взяли стандартний Highlander, якому збільшили відстань між осями та додали приставку Grand у назві, а Lexus TX виступить преміальним аналогом цієї моделі. Automotive News з посиланням на власні джерела з'ясував, що Grand Highlander з'явиться у американських дилерів у середині 2023 року, а TX поповнить модельний ряд Lexus на півроку пізніше.

Highlander з приставкою Grand стане найбільшим кросовером марки з «несучим» кузовом, він отримає три ряди сидінь, при цьому дизайн екстер'єру та інтер'єру, а також лінійка двигунів будуть ідентичні звичайному Highlander. Іншими словами, в США модель запропонують з 3,5-літровою шісткою потужністю 295 кінських сил та гібридною установкою на базі чотирициліндрового двигуна об'ємом 2,5 літра.

Про Lexus TX відомо, що він отримає бензинову модифікацію TX 350 та гібридну TX 500 h, індекси для яких були запатентовані в США ще восени 2020 року. Він, як і Grand Highlander, буде семимісним, а виробництво обох моделей організують на заводі Toyota Motor Corporation у штаті Індіана.

У самій компанії поки що офіційно не підтвердили роботу над новими моделями. Проте автовиробник запланований на 2022 рік перенесення виробництва Sequoia із заводу в Індіані на підприємство у Техасі. Потужні потужності, ймовірно, займе саме Grand Highlander.

Джерело: Automotive News

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація