Toyota та Panasonic для збільшення потужності виробництва електромобілів купують літій у США

Toyota та Panasonic для збільшення потужності виробництва електромобілів купують літій у США

02 серпня 2022
0

Toyota Motors збільшує свої потужності з виробництва електромобілів у США завдяки новій угоді про постачання з гірничодобувним проектом Rhyolite Ridge компанії Ioneer LTD. Згідно з новою угодою, Ioneer щорічно постачатиме 4000 тонн карбонату літію на підприємство з виробництва акумуляторів Toyota-Panasonic.

Літій, найважливіший компонент акумуляторів електромобілів, має великий попит, оскільки продажі електромобілів продовжують бити рекорди. Угода була укладена у зв'язку з тим, що нещодавно запропонований законопроект про клімат включає розширення податкових пільг для електромобілів.

Тим не менш, автовиробникам необхідно буде отримувати літій, серед інших життєво важливих корисних копалин, усередині країни або через країни, які уклали угоду про вільну торгівлю зі США, щоб отримати кредит. Фактично, виконавчий голова Ioneer Джеймс Калауей сказав: «Вся мета цієї угоди полягає в тому, щоб цей літій використовувався у Сполучених Штатах.»

Літію буде достатньо для виготовлення близько 150 000 акумуляторів для електромобілів, залежно від моделі. До 2030 року Toyota планує розробити 30 різних акумуляторних електромобілів. Крім того, згідно з останньою заявою компанії в SEC, до 2030 року Toyota прогнозує 3,5 мільйона продажів електромобілів на рік.

При цьому очікується, що постачання розпочнеться у 2025 році залежно від дозволів та фінансування.

Джерело: UA-electro

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація