Toyota відправить на Дакар новий Land Cruiser 300

Toyota відправить на Дакар новий Land Cruiser 300

15 листопада 2022
0

Новий Toyota Land Cruiser 300 візьме участь у ралі Дакар-2023. Про це повідомила прес-служба Toyota Auto Body, дочірньої компанії Toyota Motor.

Гоночний дебют позашляховика нової генерації відбувся у жовтні 2022 року на ралі Марокко. На майбутньому ралі-рейді Дакар-2023, що стартує 31 грудня, японську марку представлять два «трьохсоті». Пілотуватимуть автомобілі Такаші Міура та Рональд Бассо. Наскільки успішно вони впораються з піщаними дюнами Саудівської Аравії, ми дізнаємось 15 січня 2023 року. Це буде четвертий ралі-рейд на території цієї країни та 45-й Дакар, організований Amaury Sport Organisation (ASO).

Команда фірми Toyota Auto Body традиційно виступає у класі Production/Т2, у якому використовуються автомобілі, максимально близькі до серійних. У попередні роки це були ралі-кари, збудовані на базі Land Cruiser серії J200. В їхньому арсеналі 9 перемог у цьому класі, починаючи з 2014 року.

Рейдовий Toyota Land Cruiser 300 відрізняється від серійного зразка «голим» салоном, укомплектованим гоночними «ковшами». На місці сидінь заднього ряду встановлено зварний каркас безпеки. Стандартний бензобак замінили спеціальним.

Під капотом встановлений 3,3-літровий тубрований «дизель» потужністю 299 к.с. Агрегат згенерований з 10-ступінчастою автоматичною коробкою переда та постійним повним приводом.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація