Toyota вдвічі підвищила безпеку Mirai

Toyota вдвічі підвищила безпеку Mirai

03 грудня 2023
0

Toyota представила оновлений водневий седан Mirai другого покоління у специфікації для японського ринку. У продажу він з'явиться вже 18 грудня.

Основним його придбанням стала новітня система Toyota Safety Sense, яка підвищила безпеку вдвічі. Подробиць наразі немає, але, як кажуть у компанії, у розпорядженні водія виявиться функція попереджувальної допомоги при керуванні автомобілем, що «забезпечує уповільнення та підтримку кермового управління».

В арсеналі нової Mirai попередження про зіткнення з виявленням пішоходів та велосипедистів, попередження про перехресний рух та виїзд зі смуги руху. Також оновлений седан стандартно оснащений системою допомоги при зміні смуги руху, адаптивним круїз-контролем та функцією автоматичного перемикання дальнього світла на ближнє. Плюс до цього у списку розпізнавання дорожніх знаків та моніторинг «сліпих зон».

Але й це ще не все. «Японська» Toyota Mirai, як і раніше пропонуватиметься з «напівавтопілотом» Teammate та асистентом паркування Advanced Park.

Більшість комплектацій седана стандартно оснащені 12,3-дюймовими дисплеями та новим 64-колірним підсвічуванням салону.

За попередньою інформацією, технічно седан не змінився. Таким чином очікується електродвигун потужністю 185 к.с., літій-іонна батарея ємністю 1,24 кВт.год та паливний елемент. Привід - задній. Для зберігання водню передбачено три баки.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація