Toyota зберегла статус найбільшого виробника автомобілів у світі

Toyota зберегла статус найбільшого виробника автомобілів у світі

30 січня 2023
0

Toyota Motor Corp продала 10,5 млн автомобілів у 2022 році, зберігши свій статус найбільшого автовиробника у світі третій рік поспіль. Про це повідомляє Reuters.

Світові продажі групи, включаючи підрозділ вантажних автомобілів Hino Motors та виробника малолітражних автомобілів Daihatsu, знизилися на 0,1%. Рекордні закордонні продажі у 8,6 млн автомобілів допомогли компенсувати падіння на внутрішньому ринку на 9,6% до 1,9 млн.

Конкурент Volkswagen Group, який займає друге місце, раніше повідомив про найнижчі продажі більш ніж за десятиліття, 8,3 млн автомобілів, оскільки обмеження у зв'язку з COVID-19 у Китаї та війна Росії проти України порушили ланцюжки поставок.

Попри те, що деякі обмеження на постачання чіпів залишилися і для Toyota, японський автовиробник заявив, що високий попит в Азії, а збільшення виробничих потужностей та оптимізація в Азії та Північній Америці допомогли йому збільшити світове виробництво на 5% у 2022 році.

Toyota у листопаді переглянула свій прогноз виробництва на поточний фінансовий рік до кінця березня до 9,2 млн автомобілів з 9,7 млн.

Джерело: РБК-Україна

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація