Toyota зменшить свою залежність від китайської електроніки

Toyota зменшить свою залежність від китайської електроніки

13 листопада 2022
0

Японські компанії Toyota Motor, NTT, Sony Group, SoftBank створять спільне підприємство з розробки та виробництва напівпровідників наступного покоління. Сприяння їм надасть уряд Японії, повідомляє газета Nikkei.

За неофіційною інформацією, новостворена юрособа отримає ім'я Rapidus. Основним його завданням стане розробка 2-нанометрових мікрочипів, пошук нових технологічних рішень, а також взаємодія з американськими фірмами цієї ж сфери. Початок виробництва чипів намічено наприкінці поточного десятиліття.

Таким чином, Toyota та її партнери уникнуть імпортозалежності в частині чипів та електронних компонентів. Нагадаємо, з початку 2021 року у світі спостерігається дефіцит напівпровідників - це один із наслідків локдаунів 2020-2021-го. Toyota Motor останні два роки страждає через зрив роботи автоскладальних конвеєрів у зв'язку з недопостачанням електронних компонентів з материкового Китаю, в яких використовуються чипи з Тайваню. Заводи Toyota у Японії неодноразово йшли у позаплановий простій, недовиробництво автомобілів на всіх своїх підприємствах у 2022 фінансовому році Toyota оцінює у 500 тисяч одиниць.

Загалом у проєкті Rapidus з японського боку візьмуть участь дев'ять корпорацій. На першому етапі обсяг інвестицій становитиме не менше 7 млрд ієн ($47 млн ??за поточним курсом). Крім того, проєкт підтримає субсидіями японський уряд.

Японія та США у 2022 році домовилися розглянути питання про створення нового науково-дослідного центру з розробки 2-нанометрових мікрочипів наступного покоління.

Джерело: AMPERCAR

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація