Toyota зупинила виробництво культового Land Cruiser

Toyota зупинила виробництво культового Land Cruiser

02 серпня 2022
0

Складання Toyota Land Cruiser 70 на підприємстві в Японії зупинено. Відомий позашляховик припинили випускати вперше за 38 років. Про це повідомляє сайт Car Expert.

Класичний Toyota Land Cruiser 70 випускають з 1984 року, хоча останніми роками обсяги виробництва суттєво скоротилися. Нещодавно модель пройшла чергове оновлення, хоча автомобіль не дуже змінився майже за чотири десятиліття.

Як не дивно, архаїчний позашляховик має чималий попит, причому не тільки на батьківщині в Японії, а й за її межами. Його розкупили на кілька років уперед, навіть попри досить високу ціну від 50 тисяч доларів. У Toyota пообіцяли виконати всі замовлення на авто, однак нових заявок завод не приймає.

Toyota Land Cruiser 70 досі експортують до Австралії, Нової Зеландії та країн Близького Сходу. Особливо популярна модель серед силових структур та спеціальних служб. З'явилися такі автомобілі й у ЗСУ.

Причина припинення виробництва - дефіцит автомобільних мікросхем. Він торкнувся навіть такої простої конструкції моделі, як Toyota Land Cruiser 70 з мінімальною кількістю електроніки і невибагливим 4,5-літровим турбодизелем на 200 к.с.

Оскільки мікросхеми потрібні сучаснішим і масовішим Toyota, вирішено відмовитися від випуску Land Cruiser 70. Виробництво моделі обіцяють відновити, як тільки ситуація з мікрочипами поліпшиться.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація