Toyota зупиняє європейське виробництво

Toyota зупиняє європейське виробництво

27 січня 2023
0

Минулого року Toyota збільшила виробництво на заводі в Коліні, приблизно в 60 км на схід від Праги, на 35 відсотків до 202 255 автомобілів. Завод виробляє новий міні-кросовер Aygo X разом із невеликим хетчбеком Yaris.

Toyota інвестувала понад 180 мільйонів євро у розширення заводу для виробництва на платформі Toyota New Global Architecture B з 2021 року. Раніше це було спільне підприємство із PSA Group.

«Через брак компонентів у ланцюжку постачання ми будемо змушені тимчасово зупинити виробництво з 31 січня», - заявив у вівторок представник заводу Томаш Пароубек.

Чеська економіка значною мірою залежить від автомобільної промисловості, яка відновлюється, долаючи труднощі з поставками та надаючи деяку підтримку економіці, яка постраждала від високої інфляції.

Чеська асоціація автомобільної промисловості повідомила, що торік виробництво зросло загалом на 10 відсотків до 1,2 мільйона автомобілів, при цьому основним виробником є ??підрозділ Volkswagen - бренд Skoda. Hyundai також має завод у країні.

Джерело: UAMotors

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація