Трактори від Баффета стануть розміновувачами завдяки українським виробникам

Трактори від Баффета стануть розміновувачами завдяки українським виробникам

16 вересня 2024
0

Американський філантроп Говард Баффет поставлятиме в Україну для знешкодження мін і вибухових пристроїв трактори дистанційного керування, а наші заводи виготовлятимуть під цю техніку фронтальні навісні системи розмінування.

На минулому тижні відбулося тестування такої техніки. В ході випробувань, що проходили у кілька етапів, було підірвано 5 протитанкових мін.

Навіть під таким агресивним матеріалом, пише перший віцепрем'єр-міністр України, міністр економіки України Юлія Свириденко, навісне обладнання лишилося неушкодженим й було придатним для подальшого використання.

«Що важливо для мене, як Міністерки економіки, то це навісне обладнання, виготовлене українськими розробниками», - повідомила очільниця згаданого відомства.

В короткому повідомленні сповіщається, що оператор за важелями підганяє трактор до краю поля, яке потрібно розміновувати. Далі завдяки дистанційному управлінню він керує цією машиною на відстані.

Трактор штовхає попереду кількатонні ролери. Потрапляючи на вибухонебезпечний предмет, ролер своєю масою активує міну. Якщо навіть навісний пристрій розмінування буде критично пошкоджений, його можна легко замінити новим й відремонтувати.

Завдяки виробництву «навіски» в Україні «…час заміни та і вартість логістики зведені до мінімуму».

Щоправда, які трактори з дистанційним управлінням планує постачати Говард Баффет, у короткому повідомленні не згадується. Однак з кількох фото на випробуваннях добре видно, що тест проходить бульдозер Caterpillar D6R LGP.

Ця 17-тонна землерийна машина - одна з найпопулярніших у лінійці виробника, добре знана у цивільній сфері. Бульдозер з силовим потенціалом 180 чи 200 к.с. залюбки використовують будівельники, гірники, дорожники. Ймовірно, такі машини з дублюючим дистанційним постом управління постачатимуться й для розмінування.

«Ми маємо думати в першу чергу не про те, як зберегти якомога більше вцілілих машин, а про те, щоб швидше розмінувати нашу землю і зберегти якомога більше життів», - зазначив Говард Баффет.

Джерело: 24tv.ua
Фото: Юлія Свириденко

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація