Тролейбус «Електрон» з автономним ходом виїхав на маршрут

Тролейбус «Електрон» з автономним ходом виїхав на маршрут

03 листопада 2023
0

Вітчизняний тролейбус «Електрон» із системою автономного ходу вже працює на одному із львівських маршрутів, повідомляє громадська організація «За якісний транспорт».

Крім роботи від контактної мережі машина може їздити і там, де її немає, живлячись від власних акумуляторів. Запас ходу в автономному режимі сягає 20 км. Підзаряджання батарей відбувається під час руху в режимі рекуперації. Повне заряджання акумуляторів проводиться за три години.

Нагадаємо, що тролейбус з бортовим номером «168» було дооснащено системою автономного ходу на заводі «Електрон», який випускає такі машини. Додаткові акумулятори збільшили масу тролейбуса на 750 кг, через що довелося відмовитись від трьох місць для сидіння.

Підприємство «Львівелектротранс» збирається взяти кредит у розмірі 32 млн євро у Європейській міжнародній корпорації IFC, а також у Фонді чистих технологій (IFC) на придбанні 100 таких тролейбусів. Кошти також cпрямують на розширення контактної мережі для тролейбусів, а також закупівлю електробусів.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація