Тюнінгований «Запорожець» здивував доробками

02 серпня 2022
0

Багатьом ЗАЗ-965 «Запорожець» здасться досить дивним об'єктом для тюнінгу. Але власник конкретно цього автомобіля, очевидно, так не думає. Як видно на опублікованих фото, над дводверним седаном непогано попрацювали тюнери. Зокрема, від базової моделі він відрізняється масивним саморобним кузовним обвісом. Особливо, це помітно в районі розпухлих колісних арок.

Цікаво, що обвіс по периметру кузова - єдиний елемент, абсолютно без швів. Попереду він починається з бампера з яскраво вираженою «губою». Далі йдуть вже згадані масивні колісні арки і дверні пороги. На кормі - простенький задній бампер з виступаючим патрубком вихлопної системи.

Також привертає увагу кастомний капот з масивним повітрозабірником і невеликою центральною виїмкою, в якій встановлена хромована фігурка коня. Встановлені на передніх колісних арках бічні дзеркала заднього виду винесені далеко вперед.

Але головна «фішка» спортивного «Запорожця» - двері «крила чайки», як у Mercedes-Benz 300SL Gullwing. Як видно на фото, дверні пороги досить високі. З якою метою це зроблено, не зрозуміло, але посадку-висадку вони явно ускладнюють.

Руку тюнера видно і в салоні. Передня панель повністю перероблена і оздоблена сірим флоком. Китайське кермове колесо автор переробки спробував перетворити в спортивне, на скільки це вдалося, судіть самі. Перед переднім пасажиром - м'яка ручка. Очевидно, це натяк на швидкість, хоча жодних технічних зусиль для цього не докладалося.

У рух тюнінгований ЗАЗ-965 призводить штатний 27-сильний мотор з повітряним охолодженням, традиційно встановлений ззаду. Єдине нововведення - прямоточний повітряний фільтр. Чи вплинув він якось на віддачу агрегата, не уточнюється.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація