У 2023 році дебютує електрична BMW 5-Series

У 2023 році дебютує електрична BMW 5-Series

12 січня 2023
0

Модель BMW 5-Series змінить покоління та отримає повністю електричну модифікацію до кінця поточного року. Про це Autocar повідомив голова департаменту продажів компанії Пітер Нота.

Технічні параметри електрокара на базі BMW 5-Series поки не оприлюднені, але, за припущенням видання Autocar, BMW i5 отримає силові установки від електромобіля BMW i4, що вже продається. Нове покоління BMW 5-Series збудують на вдосконаленій модифікації універсальної платформи CLAR, яка передбачає застосування силових агрегатів будь-якого типу. Планується, що «п'ятірка» за прикладом нової генерації BMW 7-Series буде продаватися з бензиновими та гібридними моторами, а також як «чистий» електрокар.

При цьому BMW i5 відрізнятиметься від традиційних версій з ДВС не тільки типом приводу, але й деякими деталями дизайну екстер'єру: видання згадує іншу  решітку радіатора, спеціальні колісні диски і змінене оформлення задньої частини. Електрокар BMW i4, який може стати донором силових установок для новинки, комплектується агрегатами з одним та двома моторами, що видають від 340 до 544 к.с. Електромобіль може проїхати без підзарядки до 590 км за циклом WLTP.

У вересні завдяки фотошпигунам стало відомо, що у електричного BMW i5 з'явиться повноцінна М - модифікація. Її, за попередніми даними, оснастять 600-сильною зв'язкою електромоторів, запозиченим у кросовера iX.

Джерело: UAMotors

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація