У автомобілях BMW з*явиться «штучний мозок»

У автомобілях BMW з*явиться «штучний мозок»

17 квітня 2022
0

Компанія BMW виває можливість обладнання автомобіліі нейроморфними чіпами. Ці пристрої за архітектурою нагадують людський мозок, а створені на їх основі нейронні мережі працюють у сотні разів швидше за звичайні. Партнером BMW у цому напрямку стане китайська SynSense. У портфоліо компанії є нейропроцесор Speck з спеціальною камерою, який можна використовувати в системах розпізнавання пішоходів та аналізу трафіку. 

Ці чіпи підтримують методи «глибокого навчання», не вимагають зовнішньої бази даних, відрізняються низьким енергоспоживанням та високою швидкістю роботи. Коли нейроморфні процесори з'являться на серійних машинах, поки що невідомо.

Нейроморфні процесори баварці використовуватимуть для систем машинного зору. Йдеться про обчислювальний чіп Speck від китайської SynSense, який на одному кристалі (SoC) поєднує процесор обробки зображень зі нейронною мережею та подійну камеру. Остання є асинхронним сенсором, що реагує на локальні зміни яскравості, що перевищують задані порогові значення.

Камера фіксує тільки об'єкти, що рухаються, тобто інформація передається лише з активних пікселів. Тому SoC-система споживає один міліват електроенергії, а час затримки становить 0,005-0,01 секунди. Теоретично такі пристрої можна використовувати для виявлення об'єктів, розпізнавання осіб, відстеження переміщень пішоходів та аналізу трафіку. Однак як нейроморфні процесори будуть задіяні в BMW, поки досконало невідомо.

Джерело: SynSense

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація