У BMW передбачили мінімалізм в автомобілях майбутнього

У BMW передбачили мінімалізм в автомобілях майбутнього

08 січня 2023
1

Автовиробники додають інформаційно-розважальні дисплеї високої чіткості на панелі приладів своїх автомобілів. Генеральний директор BMW Олівер Ципсе вважає це помилкою і зазначає, що ця тенденція буде недовгою.

«Відкидання уваги водія є основним джерелом аварій, а не швидке керування», - сказав Ципсе на брифінгу для ЗМІ на виставці CES 2023.

Ципсе сказав, що він «абсолютно переконаний», що екрани на центральній консолі, які змушують водіїв відводити погляд від дороги, незабаром відійдуть у минуле. При цьому за 10 років їх офіційно заборонять у багатьох країнах.

Однак нагадаємо, що на виставці CES автовиробник представив концепт i Vision Dee з технологією HUD на всю ширину машини, яка проектує інформацію на лобове скло. При цьому проекційні дисплеї виводять інформацію на невеликий екран.

«З нашою технологією всі в машині можуть бачити ту саму інформацію, навіть люди ззаду», - сказав керівник бренду BMW Домагой Дюкек на брифінгу для ЗМІ в Мюнхені минулого року.

Технологія проекційного дисплея дебютує у автомобілях BMW Neue Klasse наступного покоління, починаючи з 2025 року. Першими двома автомобілями на електричній платформі будуть седан та кросовер.

Джерело: UAMotors

Обговорення новини

Andriy86  

Системи автономного водіння для того в роблять, щоб водій міг відволікатися чи то на екрани чи на свою пасажирку.

+1-5ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація