У BMW розповіли, коли почнеться виробництво електричного кросовера Neue Klasse

У BMW розповіли, коли почнеться виробництво електричного кросовера Neue Klasse

20 травня 2024
0

Компанія BMW оголосила про початок виробництва позашляховика Neue Klasse, який ознаменує нову електричну еру для бренду, наприкінці 2025 року.

Раніше на щорічних зборах генеральний директор Олівер Зіпсе підтвердив, що випуск першої моделі Neue Klasse розпочнеться саме в цей період. Про це пише BMW blog.

Перші концепти Vision Neue Klasse вже встигли привернути увагу, але в серійне виробництво першим надійде наступник iX3. Раніше передбачалося, що збірка почнеться в липні 2025 року, проте тепер уточнюється, що офіційна дата старту буде ближче до кінця року. Важливо зазначити, що BMW ніколи не оголошувала точної дати запуску, тому ніякої затримки не сталося. Оголошення про випуск позашляховика в 2025 році залишається в силі.

Виробництво нового iX3 другого покоління буде організовано на новому заводі BMW в Дебрецені, Угорщина. У цьому сучасному комплексі вже працюють понад 1000 співробітників, і попереднє виробництво розпочнеться вже цього року. Очікується, що автомобілі для клієнтів почнуть сходити з конвеєра до кінця 2025 року. Новий завод розрахований на випуск близько 150?000 одиниць на рік. BMW інвестувала в цей проект понад 1 мільярд євро.

iX3 стане першим електромобілем BMW, що використовує батареї шостого покоління. На зборах Зіпсе також повідомив, що ці нові акумулятори забезпечать запас ходу до 300 кілометрів (186 миль) всього за 10 хвилин зарядки. Керівництво BMW підтвердило, що нові батареї забезпечать збільшення запасу ходу і швидкості зарядки на 30%.

Зіпсе також зазначив, що керівництво компанії вже протестувало передсерійний зразок позашляховика Neue Klasse і відчуло справжні емоції.

«Управлінська рада вже мала можливість покататися на передсерійному автомобілі - і, повірте мені, це викликало в нас мурашки по шкірі», - сказав він.

Нові розробки, отримані при створенні Neue Klasse, будуть впроваджені в усі майбутні моделі BMW, включно з автомобілями з двигунами внутрішнього згоряння, а не тільки електромобілі. Це підкреслить прагнення компанії використовувати інноваційні технології у всіх сегментах свого модельного ряду, підтримуючи свою репутацію передового виробника автомобілів.

Таким чином, старт виробництва позашляховика Neue Klasse наприкінці 2025 року стане важливою віхою для BMW, ознаменувавши початок нової глави в історії компанії і закріпивши її позицію на ринку електромобілів.

Джерело: NV.UA

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація