У BMW вважають, що вже пройшли пік продажів авто з двигунами внутрішнього згоряння

У BMW вважають, що вже пройшли пік продажів авто з двигунами внутрішнього згоряння

16 січня 2024
0

Попит на автомобілі, що працюють на бензині, досяг найвищої позначки у 2023 році. Подальше зростання галузі стимулюватимуть повністю електричні моделі. Про це заявив головний фінансовий директор німецького концерну BMW Вальтер Мертль, пише Вloomberg.

«Переломним моментом для двигунів внутрішнього згоряння був минулий рік», - сказав він журналістам.

На 2024 рік німецький виробник автомобілів преміумкласу має достатньо замовлень на акумуляторні автомобілі. BMW ставить за мету продати 500 000 таких автомобілів, що становить приблизно п'яту частину загального обсягу продаж.

Продажі електромобілів групи BMW торік підскочили на 75% завдяки таким моделям, як «i4». Разом із тим загальне зростання продажів у США та деяких європейських країнах сповільнилося.

Після кількох років зростання постачань у річному обчисленні темпи зростання попиту на електромобілі стали менш очевидними. Хоча ринок продовжує зростати, автовиробникам довелося поступитися у ціновій війні компанії Tesla. А багато споживачів досі не наважуються на купівлю електрокарів через відсутність інфраструктури зарядження та через високі ціни.

У листопаді та грудні BMW мала великі замовлення на електромобілі, сказав Мертль, а попит у Європі зростатиме й надалі.

«Поточний рівень продажів автомобілів з двигуном внутрішнього згоряння триватиме, а потім трохи впаде», - сказав він.

За словами Мертля, до кінця десятиліття електромобілі BMW матимуть більший прибуток, ніж автомобілі з двигуном внутрішнього згоряння.

Джерело: LIGA.net

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація