У Франції дозволили заправляти автомобілі олією

У Франції дозволили заправляти автомобілі олією

25 листопада 2022
1

Французький сенат дозволив заправляти автомобілі олією. Таку ініціативу було висунуто депутатами від партії Зелених і поки що вона носить локальний характер. Про це повідомляє News in France.

Уряд Франції ідею підтримав, проте використання олії як паливо дозволено лише комерційним організаціям, які мають свій власний автопарк та заправляються на партнерських заправних станціях. Таким чином, країна бореться не лише з дефіцитом палива, а й зменшує рівень забруднення та кількість викидів в атмосферу.

Якщо дослідження покажуть позитивний результат, то експеримент планують розширити та дозволити заправляти автівки олією вже у окремих випадках.

Як відомо, Євросоюз продовжує мінімізувати рівень забруднення. Наприкінці жовтня європейська влада заявила, що починаючи з 2035 року в 27 країнах Євросоюзу буде заборонено реєструвати нові авто з ДВЗ, навіть якщо останній входить до складу гібридної силової установки.

Джерело: MMR

Обговорення новини

Sergiy Dickhtjar  

На початку 70-х, під час кризи з пальним у США був такий жарт - " Оскільки бензин став дорожчим за молоко, вигідніше їздити на корові!"

+1ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація