У Франції представили нову модернізацію евакуаційної машини DCLR

У Франції представили нову модернізацію евакуаційної машини DCLR

19 квітня 2024
0

Французька компанія KNDS нещодавно представила новітній варіант евакуатора для танків Leclerc, відомий як DCLR (Depanneur de char Leclerc renove). Ця подія ознаменувала значний прогрес у військових можливостях з евакуації на полі бою. Про це 18 квітня повідомили оглядачі Army Recognition.

DCLR служить як мобільна майстерня, обладнана для надання необхідної допомоги та відновлення основних бойових танків Leclerc. Евакуатор буксирує більшість броньованих машин французької армії, серед яких AMX 10RC, VBCI, AMX 30DT, AUF1, LRM, eBG та ін.

«Його попередник DCL, попри свою функціональність, був застарілим і погано пристосованим до сучасних сценаріїв ведення бойових дій. Однак із появою DCLR KNDS встановила новий стандарт у технології ремонтно-евакуаційних машин», - зазначили експерти.

Центральним елементом можливостей DCLR є 12,7-мм дистанційно керована турель, що забезпечує вогневу міць для забезпечення процесу евакуації. Машину оснащено самоблокувальною телескопічною буксирувальною штангою, що забезпечує швидке і надійне кріплення до пошкоджених автомобілів або автомобілів, що вийшли з ладу. Цей інноваційний механізм спрощує процес евакуації, скорочуючи час простою і підвищуючи оперативну гнучкість у динамічних бойових ситуаціях.

Довжина машини - 9,5 метра, ширина - 3,50 метра, а висота - трохи більше 3 метрів. У стані бойової готовності DCLR важить близько 56 тонн. Однак коли він приводиться в повну бойову готовність, його вага збільшується на чотири тонни. Евакуатор має той самий корпус, що й танк, і оснащений двигуном V8X-1500 Hyperbar.

«DCLR обіцяє стати незамінним помічником для збройних сил по всьому світу, підвищуючи їхню здатність підтримувати оперативну перевагу на полі бою», - підсумували оглядачі.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація