У Франції знайшли занедбаний автосалон Saab

У Франції знайшли занедбаний автосалон Saab

07 липня 2023
0

Шведська компанія Saab Automobile AB, яка випускала автомобілі під маркою Saab, була визнана банкрутом у грудні 2011 року, а через 5 років повністю припинила існування. Як виявилось, усі ці роки у Франції існував автосалон бренду, який відкрився 1972 року. Керували бізнесом два брати, у яких у тій самій будівлі був магазин мотоциклів Husqvarna.

Після припинення діяльності Saab у 2011 році багато дилерів перейшли на продажі автомобілів інших марок. Але конктрено цей магазин у Франції не пішов цим шляхом. За деякими даними, через хворобу одного з братів у компанії почали фінансові проблеми. Їм довелося просто закрити автосалон, залишивши всередині близько 20 автомобілів. Серед них два Saab 9-3, Saab 9-5 та декілька Saab 9000 1998 року. У майстерні дилера виявлено моделі Citroen, Peugeot й Renault, різні запчастини та, як мінімум, один блок двигуна.

На жаль, роки та любителі безкоштовного не пожаліли покинутий «автопарк». Але незважаючи на розбиті вікна та бракуючі деталі всі вони можуть бути відновлені. Іноді блогери знаходять зразки у набагато гіршому стані.

Після того, як Saab припинив свою діяльність, завод і те, що залишилося від бренду, придбала компанія NEVS. Вона планувала випустити електричну версію Saab 9-3, але побудувала лише кілька версій з ДВЗ із деталей, що залишилися.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація