У Honda виключили використання фальш-механічної коробки передач

У Honda виключили використання фальш-механічної коробки передач

04 листопада 2022
0

Генеральний директор Honda Тосіхіро Мібе та голова відділу електрифікації Сіндзі Аояма заявили, що в електромобілях компанії не встановлюватимуть фльш-механічні коробки передач (МКПП).

Електромобілям не потрібна коробка передач, оскільки двигуни встановлені безпосередньо на осі автомобіля. Завдяки цьому потужність двигунів передається безпосередньо на колеса, через що електромобілям не потрібний пристрій, який передавав би потужність двигуна на колеса.

Саме тому майже всі електромобілі мають «1-ступінчасту» трансмісію. Винятком є деякі електромобілі наприклад Audi та Porsche, які використовують «2-ступінчасту» трансмісію для кращої керованості на високих швидкостях.

Через поступову електрифікацію автомобілів механічна коробка передач поступово вимирає. Деякі виробники, наприклад Toyota, вирішили ставити фальшиві МКПП, щоб любителі класики не відмовлялися від переходу на електромобілі.

Мібе та Аояма виключили ідею встановлення фальшивих МКПП на нові електромобілі компанії, пише Motor1. У Honda впевнені, що знайдуть інші способи зробити керування електромобілями захоплюючим.

Джерело: NV.UA

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація