У горах Швейцарії знайшли покинуту шахту, повну старовинних автомобілів

У горах Швейцарії знайшли покинуту шахту, повну старовинних автомобілів

08 серпня 2024
0

Зазвичай шахти заповнені вугіллям для роботи електростанцій, або сіллю, щоб наші дороги були вільними від снігу, чи рідкоземельними металами, щоб сучасні технології працювали. Але ви точно не очікуєте знайти в шахті старі автомобілі - цілу колекцію машин, яку хтось сховав і залишив там очікувати на спасіння.

Група дослідників-урбаністів, яка раніше досліджувала міста-примари в пустелі, бункери часів Другої світової війни і навіть покинуті в'язниці, знімає відео для каналу Exploring the Unbeaten Path на YouTube. В одній з останніх пригод автор Боб Тіссен і його друг вирушають у гори Швейцарії, щоб потрапити всередину закинутої шахти. Вони починають з того, що залазять у досить добре доглянуті підземні ходи, якими рухаються під покровом темряви. Але далі стається неймовірне.

Чим глибше вони просуваються, тим тунель розширюється, і вони натрапляють на різноманітне гірничодобувне обладнання кінця 70-х років. Вони йдуть далі, і в тунелі з'являється все більше відгалужень, показуючи, наскільки широкою має бути мережа проходів і шляхів.

Спробувавши різні маршрути, потрапивши у численні глухі кути й навіть натрапивши на водопровідний кран, дослідники нарешті знаходять свою винагороду - з темряви виринає перший Volkswagen Bug. Потім ще один, і ще, а за ним з'являється старий Golf. У проході повно старовинних Volkswagen, між якими часом навіть важко пройти.

Загалом чоловіки знайшли п'ять різних моделей VW Beetle, а також VW Golf MK1 і MK2, VW Polos і навіть Passat. Але це далеко не всі екземпляри, які там були.

Машини вкриті слідами використання та зносу, деякі з них мають невелику іржу та плісняву. У кадрі можна побачити й повністю непридатні до використання машини, від яких лишився тільки наскрізь проржавілий кузов.

Точної відповіді на питання про їхнє походження немає. Але зрозуміло, що машини перебувають в шахті не дуже довго, адже на вікні однієї з них є наклейка, яка свідчить про те, що вона була зареєстрована для використання на дорогах у 2018 році.

Журналісти сайту The Autopian висувають припущення, що всі ці машини є власністю химерного музею «Фольксвагенів» у Швейцарії. Повна його назва звучить як «Musee Volkswrecks», де слово «Volkswrecks» складається з «Volkswagen» та «wreck», що означає «аварія». Тобто фактично це музей аварій.

Цей об'єкт спадщини у Сен-Сюльпісі, Швейцарія, заповнений діорамами, що демонструють автомобілі VW у різних умовах. Можливо, ті, що заховані, були занадто іржавими, щоб потрапити на виставку, або це машини на запчастини, готові до обшуку в пошуках необхідних деталей для завершення нової експозиції.

Джерело: 24tv.ua
Фото: Exploring the Unbeaten Path

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація