У Каліфорнії побудували кільцеву турбо-карусель

У Каліфорнії побудували кільцеву турбо-карусель

08 січня 2024
0

На околицях Холістеру, штат Каліфорнія, завершилося будівництво турбо-кільцевої транспортної розв'язки (т.з. турбо-каруселі). Вона розташована на перетині двох найбільших автотрас, вона має вдвічі скоротити кількість аварій на цій ділянці. Це друга кільцева турбо-розв'язка у США. Першу відкрили у 2022 році у Джексонвіллі, штат Флорида.

Вперше турбо-розв'язки з'явилися у Нідерландах у 90-х роках минулого століття. Приставка «турбо» у назві - це відсилка не до швидкості, а до спіральної форми конструкції. Основне її завдання - безпека.

Від інших багатосмугових кільцевих розв'язок вони відрізняються піднятими розділовими смугами. Рух ними організовано таким чином, що автомобілям не доводиться змінювати смугу руху. Необхідну водії займають ще на під'їзді до розв'язки й, проїхавши по колу, опиняються на правильному виході.

Будівництво конструкції розпочалося влітку 2022 року. У грудні минулого року відкрили рух третьою смугою. Ширина смуги достатня для проїзду вантажних автомобілів із кількома причепами.

За інформацією місцевих ЗМІ, на цій ділянці відбувалося вдвічі більше аварій, ніж на аналогічних перехрестя в Каліфорнії. Влада штату розраховує, що після введення конструкції ситуація значно покращиться. За даними міністерства транспорту США, порівняно з регульованими перехрестями турбо-кільцеві розв'язки скорочують кількість аварій із травмами на 76%. Надалі вони з'являться і в інших штатах країни. Міністерство транспорту активно заохочує їх будівництво.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація