У Каліфорнії роботаксі потрапило у пригоду з пожежною машиною

У Каліфорнії роботаксі потрапило у пригоду з пожежною машиною

22 серпня 2023
0

Cruise тимчасово зменшить кількість автономних автомобілів у Сан-Франциско, поки слідчі розслідують «нещодавні інциденти», пов'язані з авто. Про це повідомляють The New York Times і TechCrunch.

Департамент автотранспорту Каліфорнії попросив компанію скоротити свій автопарк наполовину після інциденту, коли один з роботаксі Cruise зіткнувся з пожежною машиною на перехресті. Пожежна машина з увімкненими сиренами та червоною мигалкою їхала на виклик, тоді як на борту роботаксі були пасажири, які отримали травми. До цього автомобіль Cruise застряг у мокрому бетоні.

У Департаменті додали, що «залишають за собою право, після розслідування фактів, призупинити або відкликати дозволи на тестування та/або розгортання», якщо визначить, що транспортні засоби компанії становлять загрозу громадській безпеці. Агентство попросило Cruise обмежити кількість безпілотних автомобілів, що експлуатуються, до 50 вдень і 150 вночі, принаймні до завершення розслідування.

У поясненні щодо зіткнення, розміщеному на сайті компанії, генеральний менеджер Cruise у Сан-Франциско Грег Дітреріх заявив, що роботаксі ідентифікувало автомобіль екстреної допомоги, як тільки він з'явився в полі зору. Він також зміг розрізнити сирени пожежної машини. Однак не було можливості побачити транспортні засоби, що виїжджали з-за рогу. Крім того, автономний автомобіль не зміг передбачити шлях пожежної машини, оскільки виїхав на «зустрічну смугу руху», щоб об'їхати червоне світло. Дітреріх сказав, що безпілотник Cruise виявив ризик зіткнення і натиснув на гальма, щоб знизити швидкість, але повністю уникнути аварії не вдалося через такі умови.

Джерело: LIGA.net

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація