У Казахстані стартувало виробництво KIA Sportage

У Казахстані стартувало виробництво KIA Sportage

26 січня 2023
0

На заводі Allur у Костанаї, Казахстан, розпочалося дрібновузлове виробництво автомобілів південнокорейської марки KIA. Воно включає складальні, зварювальні та фарбувальні роботи. У перспективі - відкриття цеху штампування кузовних деталей. Як повідомляється, на сьогодні Казахстан - єдина крaїна на території Центральної Азії та СНД, яка володіє такими технологіями.

Першим на конвеєр поставили кросовер KIA Sportage. Оцінивши якість автомобіля, присутній на церемонії відкриття лінії CKD президент країни Касим-Жомар Токаєв сказав, що чекає на інвесторів для розширення підприємства. Також цього року Allur планує запустити дрібновузлове сладання KIA Cerato.

Автомобілі, зібрані у Костанаї, продаватимуть лише на внутрішньому ринку Казахстану, що вже спричинило хвилю обурень серед росіян. Більше того, щоб жителі «великої та могутньої» не могли скористатися «схемою» із посередником наприкінці 2022 року для громадян Казахстану вперше запроваджено обмеження - «один автомобіль на рік». Таке рішення у російських ЗМІ називають створенням механізмів обмеження російського «паралельного імпорту».

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація