У Казахстані відкрився новий автомобільний завод KIA

У Казахстані відкрився новий автомобільний завод KIA

09 липня 2022
0

В особливій економічній зоні в передмісті столиці на фабриці Orbis Heavy Machinery стартувала збірка легких вантажівок KIA Bongo. У майбутньому на майданчику планують випускати за повним циклом інші комерційні автомобілі KIA, спецтехніку британської фірми JCB та японські вантажівки HINO. Інвестор має намір забезпечувати потреби внутрішнього ринку та навіть експортувати машини до інших країн.

Донедавна комерційну техніку KIA у країнах Центральної Азії та СНД не випускали. Приватний інвестор вклав в автомобільний завод у Нур-Султані близько 11 мільярдів тенге (23 мільйони доларів). Крім бензинових та дизельних моделей у Казахстані мають намір випускати електричний та водневий транспорт, дорожньо-будівельну техніку, крани-маніпулятори, гідроборти та автогідропідйомники.

На даний момент потужностей казахстанського заводу KIA достатньо для випуску 11880 машин на рік; до кінця 2022 року з конвеєра зійдуть близько двох тисяч вантажівок Bongo. До третього кварталу 2023 року виробництво розшириться і на майданчику щороку зможуть збирати до 20 тисяч одиниць комерційної техніки. Згодом частка експортних поставок має досягти 80 відсотків від загального обсягу випуску; на прикметі вже є 11 країн.

Джерело: Kazakhstan Today

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація