У Китаї випробовують «літаючі» авто

У Китаї випробовують «літаючі» авто

17 вересня 2022
1

Тестові автомобілі пересувалися на висоті близько 35 мм на швидкості до 230 км/год. За задумом творців, технологія дозволить зробити дорожній рух безпечнішим.

Автомобільні тести пройшли на ділянці дороги протяжністю 7,9 км. На відео машини рухаються досить повільно, проте, згідно зі звітами, вони можуть розвивати швидкість до 230 км/год.

Творці планують розширити свій експеримент, як тільки з'явиться можливість. Для цього знадобляться нові магнітні траси та автомобілі.

«Нашим наступним кроком буде зосередження уваги на розробці реального транспортного засобу, щоб втілити в життя чудове бачення першого автомобіля на магнітній підвісці», - сказав доктор Зіганг Денг, один із авторів розробки.

Маглев (магнітна левітація) передбачає рух автомобіля над землею. Для цього потрібне спеціальне дорожнє покриття з контактною рейкою всередині, рух яким здійснюватиметься за допомогою постійного магнітного поля.

Саме через ці складнощі автомобілі, що левітують, ще не замінили собою звичайні, незважаючи на те, що ідея їх створення з'явилася давно. У Китаї нею перейнялися - нещодавно був представлений поїзд, який курсує маршрутом довжиною 800 м. Транспорт не використовує паливо чи інші джерела енергії, крім магнітів.

Джерело: NV.UA

Обговорення новини

Закарпаттячко  

Його бовтає, як той корабель в шторм. Привіт морська хвороба...

ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація