У колишньому офісі Saab виявили невідомі раніше ескізи автомобілів

У колишньому офісі Saab виявили невідомі раніше ескізи автомобілів

07 квітня 2023
0

До колишніх приміщень легендарної марки переїжджають співробітники шведсько-китайської компанії NEVS, яка викупила виробничі потужності, технічний центр, а також отримала ліцензію на використання культового бренду за 930 мільйонів доларів.

Нові працівники виявили у старих столах унікальні ескізи автомобілів шведської марки. Наприклад, малюнки прототипу Saab 99, які колись створив один з перших представників «скандинавського дизайну» Сікстен Сасон.

Спочатку художник проєктував літаки, проте згодом знайшов себе у дизайні автомобілів. За його проєктами шведські інженери розробляли культові моделі Saab 92 та 99. Крім того, екстер'єр Saab 900 також натхненний ідеями скандинавського дизайнера.

Деякі знайдені матеріали датовані 30-ми роками минулого століття. Крім того, серед численних документів є й сучасні ескізи автомобілів, які шведи планували випускати спільно з General Motors. Більшість паперів хаотично лежали у різних столах. Тепер ексклюзивні матеріали передадуть до музею шведської марки.

Джерело: АвтоСвіт

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація