У Копенгаген доставили перший трамвай сімейства Avenio від Siemens

У Копенгаген доставили перший трамвай сімейства Avenio від Siemens

02 вересня 2023
0

У столицю Данії прибув перший вагон трамвая сімейства Avenio, побудований компанією Siemens Mobility для лінії, яку планується ввести в дію в 2025 році.

Вона замінить автобусний маршрут, що діє зараз, а час у дорозі між кінцевими зупинками складе менше години.

Експлуатуватиме нову лінію компанія Hovedstadens Letbane - дочірнє підприємство Metroselskabet, оператора метрополітену Копенгагена.

Hovedstadens Letbane у 2018 році уклала з Siemens Mobility контракт на будівництво лінії трамвая довжиною 28 км із 29 зупинками, що з'єднує передмістя Копенгагена - північний Люнгбю та південний Ісхой.

Контракт включає електрифікацію лінії, розгортання систем сигналізації та зв'язку, оснащення депо. У рамках контракту Siemens поставить 27 чотирисекційних вагонів трамваю Avenio з опціоном, що допускає придбання ще до 30 одиниць, а також забезпечить технічне обслуговування нового рухомого складу протягом 15 років.

Тестування вагонів трамвая проведено у випробувальному центрі Siemens Mobility у Вільденраті (Німеччина). Тестові поїздки на лінії в Копенгагені планується розпочати навесні 2024 року.

Низькопідлогові вагони трамваю завдовжки 36,9 м та шириною 2,65 м розраховані на перевезення 260 пасажирів, з яких 64 зможуть їхати сидячи. Ці трамваї, що розвивають швидкість до 70 км/год, курсуватимуть з інтервалом 5 хв у денний час та 10 хв увечері.

Джерело: ЦТС
Фото: Siemens Mobility

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація