У Києві відкрили рух Дегтярівським шляхопроводом

У Києві відкрили рух Дегтярівським шляхопроводом

21 грудня 2023
0

У середу, 20 грудня, у Києві відкрили рух оновленим Дегтярівським шляхопроводом для проїзду автотранспорту та трамваю оновленими коліями. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

«Сьогодні відкрили рух Дегтярівським шляхопроводом - для проїзду автотранспорту та трамваю оновленими коліями. Тепер це - фактично новозбудований об'єкт», - зауважив міський голова столиці.

Він нагадав, що побудований шляхопровід був у 1963 році, і з того часу його капітально не оновлювали, а об'єкт перебував в аварійному стані.

За словами Кличка, будівельники розібрали конструкції споруди, фундамент та замінили на нові з покращеними характеристиками.

Новий шляхопровід на 1м вищий, ніж попередній. Ширина споруди збільшилися з 28 м до 40 м, а довжина шляхопроводу - 36 м замість 33 м.

Як зауважив мер столиці, покращені параметри збільшать пропускну спроможність до 45 000 автомобілів на добу.

Також на новому шляхопроводі зберегли трамвайну лінію, на якій повністю оновили рейки, посилили монолітні плити полотна.

Наразі відкритий рух і заїздами та з'їздами з нового шляхопроводу.

«Увесь комплекс робіт, а саме - влаштування верхнього шару асфальту та благоустрій території біля з'їздів та заїздів завершать наступної весни. Також влаштують велодоріжки та тротуари», - додав Кличко.

Джерело: delo.ua

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація