У Києві відкрили рух Подільським мостом

У Києві відкрили рух Подільським мостом

01 грудня 2023
0

У Києві дозволили рух недобудованим Подільським мостом між Подолом та Русанівськими Садами. Поки що це стосується лише автомобілів спеціалізованих та екстрених служб, а також автобусного маршруту №111. Він з'єднає станції метро «Лівобережна» та «Площа Українських Героїв». Для решти, включно з пішоходами, міст закритий.

Як написав у Telegram мер столиці Віталій Кличко, наступним етапом буде забезпечення проїзду на вулицю Бальзака. Роботи у цьому напрямі вже ведуться. Також шляховики ремонтують вулицю Центральна Садова. Завершити роботи на обох ділянках планують у 2024 році.

Зі слів мера, запуск автотранспорту Подільським мостовим переходом - це перший крок до метро на Троєщину. Частина його станцій у нижній частині аркового мосту «вже є». Наступний етап - облаштування тунелю під залізничними коліями. Підготовчі роботи вже розпочато.

Також триває зведення насипу земляного полотна на ділянці Русанівських садів із будівництвом гілок метрополітену. Окрім того, будівельники монтують металеві прогінні конструкції від вул. Центральний садовий у бік залізниці, встановлюють підпірні стіни та зовнішнє освітлення.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація