У Києві зачинилося відоме кафе на базі лондонського автобуса Routemaster

У Києві зачинилося відоме кафе на базі лондонського автобуса Routemaster

18 січня 2024
0

Цей яскравий двоповерховий лондонський автобус Routemaster прикрашав вулицю Городецького у Києві майже чверть століття. Машину привіз ще 1999 року столичний архітектор Леонід Жаріков. Спочатку в ній розміщувався Warsteiner Bub, у 2006 році тут відкрили концертну касу, а останніми роками яскраво-червоний даблдеккер служив дуже затишним кафе.

І ось днями стало відомо, що легенда йде. 13 та 14-го січня були останніми робочими днями кафе. Автобус приберуть із місця, яке без нього вже важко й уявити. Однак не варто сумувати. Київському Routemaster, швидше за все, знайдуть іншу локацію, а тим часом машину трохи оновлять (перефарбують, замінять підлогу), щоб вона стала ще привабливішою.

Нагадаємо, що автобуси Routemaster працювали на маршрутах Лондона майже півстоліття - з 1956 до 2005 року. До 1968 року було виготовлено 2875 машин. У Києві представлено екземпляр 1965 року випуску. Такий автобус був завдовжки 9 м та вміщував 72 пасажири.

Routemaster став інноваційним у багатьох відношеннях. Це несучий алюмінієвий кузов каркасного типу, від ательє Park Royal. Його встановили на шасі AEC Regent V. Автобус отримав передню незалежну підвіску, гідропідсилювач керма, автоматичну коробку передач і гальма з гідропідсилювачем.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація