У Китаї почали продавати електромобіль Nammi 01

У Китаї почали продавати електромобіль Nammi 01

10 січня 2024
0

Китайська компанія Dongfeng почала продавати в Китаї новий електромобіль Dongfeng Nammi 01, який має запас ходу від 330 км до 430 км. У стандартній комплектації він коштує від 10 400 доларів.

Nammi - це новий бренд електромобілів компанії Dongfeng. Під цим брендом Dongfeng випускатиме і продаватиме бюджетні компактні електромобілі. Nammi 01 - це перша модель бренду Nammi. Її збудували на платформі Dongfeng Quantum Architecture S3. Довжина Nammi 01 складає 4030 мм, ширина - 1810 мм, висота - 1570 мм, а колісна база - 2660 мм. Цей компактний електрокар розрахований на 5 осіб.

У Nammi 01 на наш погляд досить гарний і сучасний дизайн кузова із закритою решіткою радіатора, з трикутними фарами з обох боків. У цього електромобіля приховані дверні ручки, безрамні двері та круглі задні ліхтарі. У стандартній комплектації пропонуються 16-дюймові колісні диски, а в дорожчих компенсаціях - 17-дюймові колісні диски.

У салоні є 5-дюймова РК-панель приладів, двоспицеве багатофункціональне кермо і 12,8-дюймовий центральний екран управління, який підтримує мобільне дистанційне управління, оновлення OTA та інтелектуальне голосове управління.

Крім того, цей електрокар отримав оновлену систему автономного керування 2-го рівня. До цієї системи входить моніторинг сліпих зон, автономне паркування, попередження про лобове зіткнення, допомога в утриманні смуги руху, розпізнавання дорожніх знаків та адаптивний круїз-контроль.

У більш дорогих комплектаціях є бездротова зарядка мобільного телефону, зміни положення сидіння водія за допомогою натискання на сенсорний дисплей та багато іншого.

Електрична силова установка складається з електромотора потужністю 70 кВт і 160 Нм крутного моменту, а також з літій-залізо-фосфатної акумуляторної батареї на 31,45 кВтг і 42,3 кВтг. Максимальна швидкість сягає 140 км/год. Запас ходу у стандартної версії з батареєю на 31,45 кВтг становить 330 км, а у топової версії з батареєю на 42,3 кВтг - 430 км. Але це дані за китайським випробувальним циклом CLTC.

Насправді запас ходу у цього електромобіля може бути меншим, оскільки китайський тестовий цикл CLTC менш суворий, ніж європейський та американський тестові цикли випробування електрокарів. Nammi 01 має можливість швидкої підзарядки батареї з 30% до 80% всього за 30 хвилин. Підзарядити батарею до запасу ходу в 200 км можна лише за 8 хвилин.

Джерело: Today.ua
Фото: CarNewsChina

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація