У Китаї показали перший у світі електрокар з інноваційною твердотільною батареєю

У Китаї показали перший у світі електрокар з інноваційною твердотільною батареєю

26 серпня 2023
0

У Китаї представили новий Dongfeng Nammi 01. Бюджетний електромобіль надійде в продаж у четвертому кварталі нинішнього року. Про це повідомляє сайт CarNewsChina.

Електромобіль Dongfeng Nammi 01 - компактний хетчбек В-класу з виразним дизайном. У нього короткі звіси кузова і «ширяючий» дах, а фари з'єднані тоненькою діодною смугою. Стандартними є 17-дюймові легкосплавні диски.

Салон Dongfeng Nammi 01 оздоблено штучною шкірою із діагональною прострочкою. Китайський електромобіль отримав невеликий цифровий щиток приладів і великий тачскрін мультимедіа. Перелік опцій охоплює бездротову зарядку для смартфонів, паркувальний автопілот і систему автоматичного гальмування.

Новий Dongfeng Nammi 01 оснащений 163-сильним електромотором на передній осі. Однак головна його родзинка - нова твердотільна батарея.

Dongfeng Nammi 01 стане першим у світі серійним електрокаром, який отримав твердотільні акумулятори. Нову технологію розробляють Toyota, Nissan, Hyundai, Honda, BMW, але Dongfeng вдалося випередити їх.

Поки що характеристики Dongfeng Nammi 01 тримають у таємниці, відомо лише, що за 8 хвилин зарядки у швидкому режимі можна буде поповнити запас ходу на 200 км.

Нові батареї наповнені твердим (а не рідким електролітом) великої щільності. У Dongfeng він створений на основі соди.

Твердотільні батареї мають більшу щільність, що дає можливість збільшити запас ходу електрокарів. Вони швидше заряджаються, безпечніші та довговічніші, ніж літій-іонні акумулятори.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація