У Китаї представили «сухопутний авіаносець» із летючим авто в багажнику

У Китаї представили «сухопутний авіаносець» із летючим авто в багажнику

03 вересня 2024
0

Xpeng презентував у Китаї модульний летючий автомобіль. У листопаді він здійснить свій перший політ, після чого почнуться попередні продажі комплексу за ціною приблизно у 2 млн юанів ($280 000). Про це повідомляє сайт CarNewsChina.

Свій проєкт у Xpeng називають Land Aircraft Carrier («сухопутний авіаносець»). Він складається із самого летючого авто та носія, який може його перевозити.

Цим носієм є тривісний фургон довжиною 5,5 м і шириною 2 м. Своїм рубаним дизайном він дещо нагадує пікап Tesla Cybertruck.

Летюче авто Xpeng перевозиться в багажнику фургона, також там облаштовано п'ятимісний салон. Машина обладнана електромоторами, 800-вольтною батареєю і бензиновим генератором. Загальний запас ходу на бензині та електротязі сягає 1000 км, а зарядка батареї на 80% займає 18 хвилин.

Характеристики самого летючого авто Xpeng поки що тримають у секреті. Відомо лише, що це безпілотний двомісний квадрокоптер із вертикальними злетом та посадкою.

Новий Xpeng Land Aircraft Carrier планують запустити у виробництво з 2026 року. Щороку збираються випускати по 10 000 таких «сухопутних авіаносців».

Джерело: Фокус
Фото: Xpeng

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація